Läsvärt

Godmorgon! (Ja eller godförmiddag...)

Letar ni efter något bra att läsa, förutom bloggen alltså...? 

Räddaren i nöden

Räddaren i nöden är en av de där klassikerna. Trots det är den ingen seg gammal bok med krångligt språk, tvärtom, det är verkligen en bok om hur det känns att vara ung. När sextonårige Holden blir uttkastas från ännu en privatskola beger han sig hem till NYC, men vill inte bli konfronterad av sina föräldrar. Istället får man följa honom på hans olika upptåg i ett sorgligt försök att någon gång, hitta hem. 

Djurfarmen

Klassiker här med. Fast det kan krävas lite förkunskapar om den ryska revolutionen för att förstå sammanhanget. En oväntat bra bok. Handlingen utspelar sig på en djurfarm där djuren gör en revolt mot människorna. Fast friheten de kämpade för kommer inte, istället tar grisarna över allt mer tills förtrycket är precis lika hårt som innan. 

Fråga Alice

Det här är en femontonårig drogmissbrukares "riktiga" dagbok. Hurvida den är äkta eller inte är svårt att säga, men berättelsen är otroligt gripande. Alice växer upp på sjuttiotalet och dras in i flower power- rörelsen med sex, droger och familjeproblem.

I taket lyser stjärnorna

Nu med filmen har boken fått ännu mer uppmärksamhet. Fjortonåriga Jenna bor med sin cancersjuka mamma. I taket lyser stjärnorna är en berättelse om hur det är att växa upp, och hur det är att växa upp med en döende förälder. Det är en sån här bok man gråter sig igenom, otroligt stark.

Linas Kvällsbok

Lina är femton och okysst, oskuld, olycklig. Allt som börjar på o alltså. Även den här boken har filmatiserats, men boken är mycket bättre än filmen. Det är en sån där bok som man känner igen sig i, samtidigt som man kan drömma sig bort med.

Allt av Marian Keys

Marian Keys skriver "feel-good" böcker. Det är verkligen romaner i toppklass där man kan drömma sig bort och bli någon annan för en stund, samtidigt som man får sig ett gott skratt och får gråta en skvätt. Hon ahr skrivit bl.a. Vattenmelonen, Rachels semester, Last Chance Saloon och många andra.

Vilhelm Mobergs Utvandrarserie


Vilhelm Moberg skriver fantastiskt och i hans utvandrarserie får man följe en liten grupp människor från Ljuders socken i Småland som är bland de första att ta skeppet över till Amerika. Böckerna är otroligt spännande, sorgliga och hjärtvärmande, och man får en historielektion på köpet. 

Kommentarer
Postat av: Leia

Tackar!

Ja, de beställdes från nätet =)

2009-04-17 @ 11:31:32
URL: http://onlyforever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0