Smoothie

Här kommer mitt (snart) berömda smoothie recept:

- Börja med att ha i blåbär, hallon och jordgubbar i en mixer. Bären ska självklart vara frysta så smoothien blir kall.

- Häll sedan i honungsyougurt som gör att smoothies blir lite sötare. Här kan man ha i hur mycket man vill. Desto mindre yougurt desto krämigare blir smoothien. Jag föredrar mina ganska krämiga.

- Ha i en halv banan. Andra recept brukar säga att man ska ha i en hel banan, men man vill ju inte att smoothien ska smaka banan. lr hur?

- Ha i lite socker

- Sätt på mixern

- Smaka av                                                      



Mys

Vem älskar inte mysiga fredagskvällar? Här kommer några tips för att göra din kväll alldeles perfekt:

  • Om DU är SINGEL:
  1. Antingen kan du bjuda över dem närmaste tjejkompisarna och ha en riktig sleepover för en gångs skull, för vem hinner med sånt i vår stressiga vardag? Laga middag tillsammans, hyr några filmer och skvallra om allt som hänt i veckan. Vem blev ihop med vem? Vilka gjorde slut? Och vilka har ni en crush på just nu? Köp massa godis, gör smoothies (recept på min favorit kommer snart) och bara ta det lugnt. Det kommer att bli en kväll to remember, det lovar jag.
  2. Om du vill ha lite egentid så har jag den perfekta kvällen planerad för just dig. Börja med att äta en lätt middag med lite musik i bakgrunden så att du redan nu börjar slappna av efter din stressiga dag. När du har ätit klart städar du bort allt snabbt så att du inte har någon disk som måste göras. Fixa allt som behövs göra så att du inte har några to-do's i bakhuvudet. Om du har ett badkar måste du bara ta ett lååååågnt bad. Använd body scrub, tänd ljus i det nersläckta badkaret och läs din favorit bok, eller bara lyssna på lugn musik. Försök att drömma dig bort så att all veckans stress bara rinner av dig. Efter badet sätter du på dig en stor, mjuk morgonrock och sätter på en sån där bra, romantisk film som bara du vill kolla på. Din kväll kommer garanterat att bli lyckad.
  • Om DU har en Pojk-/Flickvän
  1. Ni borde självklart stanna hemma och ha en romantisk middag för två. Laga middag tillsammans - gör allt tillsammans för att få den där speciella närheten med din partner (You never know how lucky you might get). Tänd många levande ljus runtomkring er för att höja mysfaktorn ännu ett steg. Vad man ska göra efter middagen finns det flera alternativ att välja mellan. När man är två är det inte lika viktigt att städa undan middagen för då har man bara varandra att tänka på. Det är viktigt att du ger din partner din fulla uppmärksamhet så att hon/han vet att dem är uppskattade och älskade. Men i alla fall, efter middagen... Ni kan antingen ta ett bad tillsammans (mycket romantiskt med kräver kanske att man har varit tillsammans en längre tid). När ni badar, ha mycket skum så allt blir lite roligare. För er som inte har varit tillsammans så länge, ni kan kolla på en film. INGEN action film för det kommer att förstöra hela stämmningen.

Hoppas er kväll blir fantastisk med mina tips <3

TIPS

Ni vet hur påskveckan precis har varit? Man har fått några påskägg flyllda med godis och kan bara inte låta bli att ta en bit. Samtidigt vill ju vi vara snygga till sommaren! HEJ bikini, HEJDÅ dunjacka. Det är ju synd att påsklovet är så nära sommaren och värmen, men vi kan ju inte ändra på det så såhär ska alla vi sommar galna tjejer göra: Tvinga dig igenom ett jobbigt träningspass. Träna med kompisar och gå på grupp gymnastiker på friskis och svettis. både roligt och jobbigt! Efter träningspasset är kroppen fortfarande uppe i varv och bränner då fortfarande fettet. Därför kan vi äta hur mycket godis som helst efter passet. Och vi sätter inte på oss ett enda litet gram av fett. Bra va? och ännu bättre... kroppen kommer först ner i lugn efter en halvtimme. Tänk vad mycket tid vi har på oss att bara trycka i oss godis!
Men och andra sidan skadar ju inte en liten godisbit lite då och då för vem vill egentligen tänka på allt såntdärt hela tiden? Inte jag i alla fall.

Om ni har frågor eller vill berätta era egna tips, en rolig historia eller något helt annat om hur man gör vardagen enklare, skicka ett mail till: [email protected]

Ha en bra fredagskväll alla läsare <3

Fint under :)

Photobucket

Så hittar du din storlek!


Ta ett måttband och mät under bysten. Dra åt tight. Anteckna sedan måttet. Mät nu brösten genom att dra runt måttbandet över bystens högsta punkt. dra inte åt för hårt, utan bara så att bandet ligger slätt runtom. Anteckna måttet.

Skriv nu in måtten på den här sidan för att hitta din BH-storlek

Om du inte vill krångla hemma kan man också bli mätt på t.ex. Twilfit eller Triumph. 



Att vara underbar...

Är det någon mer än jag som tycker att det kan vara svårt att hitta en BH som passar? Här kommer då guiden för dig, i jakten att hitta den bästa BH:n.

Kupan är för liten om...

  • Brösten liksom spiller "över" kanten 
  • BH:n glappar mellan brösten

Kupan är för stor om...

  • Själva kupan glappar
  • BH:n ligger platt över brösten

Omfånget är för stort om...

  • BH:n åker upp på ryggen
  • BH:n glappar mellan brösten

Omfånget är för liten om...

  • BH:n trycker runt bröstkorgen
  • Du får rdöa märken på bröstkorgen


Foundationtips

Här kan ni se en video om hur man täcker finnar och dylikt. 



Sminkguide 2




Här kommer en fortsättning på min sminkguide! Vi har gått igenom det viktigaste en så länge, här kommer en fortsättning på hur man kan lägga en bra grund.

Photobucket


Concealer


Concealers är till för att dölja finnar, mörka ringar under ögonen och andra imperfektioner. jag har valt två som favoriter, en är Stilas Oil-Free concealer som är lätt och flytande och den andra är Make-Up Stores kakfoundation. 

En flytande foundation kan vara bra under ögonen då man förhindrar att den lägger sig i veck. Självklart fungerar den för att tcäka över finnar också. Den kan vara att föredra då den ger ett väldigt naturligt resultat även om man är ovan med concealer. 

En kakfoundation känns ungefär som ett cerat i formen. Bäst är det om man använder en pensel, då kan man också lätt blanda olika färger från paletten. Den röda tonen fungerar bäst om man blandar ut den med vatten, eller med Stila concealern och lägga under ögonen då det rosa neutraliserar mörka ringar. Genom att blanda ut den får du en mjukare konsistens. Den gröna och beiga kan användas omväxlande för att dölja finnar då en grön ton kan dämpa det röda. 

Man applicerar lättast genom att dutta på den, inte genom att smeta ut den. Ta lite concealer och tryck den upprepade gångner mot finnen eller vad du nu vill dölja. Jämna sedan ut lite runt kanterna. För ett mer hållbart resultat kan du ta lite puder och dutta på efteråt.

Puder

Puder anävänder man för att ge ett mattare intryck samt för att fixera underlaget. Eftersom både foundations och conealers är rätt så "fuktiga" absoberar de pudret vilket gör att det sitter bättre på hyn. Mitt favoritpuder är Guerlains puder efterom det inte är fullt så "torrt" utan ganska krämigt. det gör att resultatet inte blir så "stelt" fast man ändå fixerar underlaget och får ett täckande resultat. Jag använder inte puder dagligen, utan oftast när jag ska på fest eller om min hy har en riktigt dålig dag. Dior har annars ett bra löspuder som fixerar utan att ge färg och ger ett silkeslent resultat. jag har det inte personligen, men har provat det flera gånger och kan varmt rekommendera det. 

Solpuder

Även när det kommer till solpuder föredrar jag Guerlain. Deras solpuder ger en fin, naturlig nyans som inte är för glittrig och sitter bra hela dagen. När du applicerar solpuder, tänk på att använda det över hela ansiktet där du naturligt blir solbränd alltså, näsbenet, kinderna, hakan och pannan. Dra också gärna ner på halsen och nyckelbenen för ett mer naturligt resultat och för att undvika fjortislooken.

Rouge

Rouge anävnder man för att ge ett rosigare intryck. Pluta med läpparna och dra rouget i runda rörelser på kindens "kulle". Man gör bäst i att applicera sitt rouge efter att man satt på solpuder. 

Kommentera gärna om ni har några frågor eller egna tips!

Läsvärt

Godmorgon! (Ja eller godförmiddag...)

Letar ni efter något bra att läsa, förutom bloggen alltså...? 

Räddaren i nöden

Räddaren i nöden är en av de där klassikerna. Trots det är den ingen seg gammal bok med krångligt språk, tvärtom, det är verkligen en bok om hur det känns att vara ung. När sextonårige Holden blir uttkastas från ännu en privatskola beger han sig hem till NYC, men vill inte bli konfronterad av sina föräldrar. Istället får man följa honom på hans olika upptåg i ett sorgligt försök att någon gång, hitta hem. 

Djurfarmen

Klassiker här med. Fast det kan krävas lite förkunskapar om den ryska revolutionen för att förstå sammanhanget. En oväntat bra bok. Handlingen utspelar sig på en djurfarm där djuren gör en revolt mot människorna. Fast friheten de kämpade för kommer inte, istället tar grisarna över allt mer tills förtrycket är precis lika hårt som innan. 

Fråga Alice

Det här är en femontonårig drogmissbrukares "riktiga" dagbok. Hurvida den är äkta eller inte är svårt att säga, men berättelsen är otroligt gripande. Alice växer upp på sjuttiotalet och dras in i flower power- rörelsen med sex, droger och familjeproblem.

I taket lyser stjärnorna

Nu med filmen har boken fått ännu mer uppmärksamhet. Fjortonåriga Jenna bor med sin cancersjuka mamma. I taket lyser stjärnorna är en berättelse om hur det är att växa upp, och hur det är att växa upp med en döende förälder. Det är en sån här bok man gråter sig igenom, otroligt stark.

Linas Kvällsbok

Lina är femton och okysst, oskuld, olycklig. Allt som börjar på o alltså. Även den här boken har filmatiserats, men boken är mycket bättre än filmen. Det är en sån där bok som man känner igen sig i, samtidigt som man kan drömma sig bort med.

Allt av Marian Keys

Marian Keys skriver "feel-good" böcker. Det är verkligen romaner i toppklass där man kan drömma sig bort och bli någon annan för en stund, samtidigt som man får sig ett gott skratt och får gråta en skvätt. Hon ahr skrivit bl.a. Vattenmelonen, Rachels semester, Last Chance Saloon och många andra.

Vilhelm Mobergs Utvandrarserie


Vilhelm Moberg skriver fantastiskt och i hans utvandrarserie får man följe en liten grupp människor från Ljuders socken i Småland som är bland de första att ta skeppet över till Amerika. Böckerna är otroligt spännande, sorgliga och hjärtvärmande, och man får en historielektion på köpet. 

På tal om flygning...

Som en del av reseguiden, ska jag nu bara göra ett snabbt inlägg om långtidsflygningar.

Underhållning

Din iPod är din bästa vän. Inte bara stänger den ut jobbiga ljud, utan du kan lugnt drömma dig bort till sandstränderna eller skyskraporna eller var du nu är på väg. Tidningar är kul till en början...se till att ta med dig en penna eller fråga om en på planet så kan du göra korsordet eller sodukun. Oftast finns det någon typ av underhållning ombord. Flyger du SAS kan du hitta den här.  Får du riktigt tråkigt, ta med dig en kortlek eller ett minifia. Det kan liva upp. Annars är böcker nog det allra bästa alternativet. Mer tips om bra böcker får ni imorgon!

Mat/Dryck

Maten på flygplanet brukar sällan att vara bra. När ni väl kommer till flygplatsen, köp med er lite grönt såsom äpplen, tuggummi för att jämna ut trycket och eget vatten. Oftast är vanligt flaskvatten bättre än det man får på flyget. Tänk också på att maten man får på planet oftast är väldigt kaloririk. Efter en eller två kroissanter kan du vara uppe i 400-1000 kalorier! Ät därför gärna innan du flyger och håll dig sedan till frukt och nötter på planet. Om du får en blodsockersvacka är det bra om man har något sött med sig också, med det brukar endast bli aktuellt om du flyger över 8 timmar eller inte har ätit ordentligt innan. Drick mycket vatten! Kroppen blir uttorkad av att flyga.

Sova

Som sagt, här är iPoden guld. Ladda på lite soft musik, allt från Beethoven till Katie Melua och dröm dig bort. Tänk på att ta av dig skorna, fötterna svullnar ofta när man flyger. Mjuka strumpor är att rekommendera. Flygkuddar är sällan bekväma - skippa dom. Tänk också på att de bästa platserna sällan är i början av planet, oftast är det färre folk längre bak vilket gör att du får mer utrymme. Det är skönt när ma ska sova. Dom bästa platserna hittar du på seatguru.com  

God natt!

K

Musik för alla tillfällen

Om du ska...



Träna



Festa


Plugga



På en roadtrip



Mysa med pojkvännen



Ordning?

Okej. Nu ska man komma igång och plugga. Något som är extremt viktigt när man har mycket plugg är att man har koll på alla sina papper. Sortering är A och O.

Här kommer lite tips på hur du kan hålla koll på skolarbetet.


Photobucket

Filofax

En filofax använder du till att skriva upp alla viktiga händelser och deadlines. Om du har ett arbete som ska lämnas in kan du skriva upp det i filofaxen. Ännu bättre blir det om du också planerar din tid, speciellt om du är en tidsoptimist som jag. Även om du inte kan hålla dig exakt till tiderna kan det hjälpa dig att komma igång om du har planerat in en ruta med tid du du ska plugga.

Skrivblock

Ett skrivblock är bra att ha med sig överallt. Du kan använda samma skrivblock för olika ämnen om du har olika mappar eller pärmar att sortera in det i senare. På det sättet sparar du både tid och din väska blir betydligt lättare.. 

Mappar

En mapp är superbra om du håller på med ett större arbete under en kortare period. T.ex. om du håller på och skriver en uppsats och har en hel del olika källor - tidningsutdrag, bilder m.m. Varje källa kan då sorteras in i ett fack och på så sätt kan du hålla samman hela arbetet. 

Pärmar

Pärmar passar bättre för att ha koll på sånt man får i en kurs. T.ex. ha en pärm för matte och en pärm för svenskan. Det som gör pärmar bättre än mappar i det här läget är att du antagligen kommer vilja sätta in rätt så mycket material, och det kan bli bökigt om du ska få in det i en plastmapp.

Pennor

Obviously. 

Märkningslappar

Det här är jättebra om du läser en bok för skolan. Men sådana här små lappar kan du markera var i boken olika händelser infaller eller olika mönster. Om du t.ex läser Therese Raquin kan du markera alla sidor där Layrants bett nämns.

Ju mer ordning man har, desto mindre stress blir det när du ska göra ett arbete. Otaliga gånger har jag skjutit upp saker till sista minuten, bara för att inse att jag tappar bort mitt häfte eller inte har kvar mina anteckningar. Några veckor senare när jag städar inser jag att de bara låg begravda under en hög med papper...

Morgonstress.

Är det någon mer än jag som vaknar och stressar igenom hela morgonen? Ibland skulle det bara vara skönt att vara sådär oerhört smidig, äta en avslappnad frukost på balkongen, ta en lång dusch hoppa i första bästa outfit (som såklart blir sådär slarvigt cool) och cykla iväg till skolan eller jobbet?

Det här skulle gärna få flytta in i min garderob:


Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket

Bilderna är lånade ifrån Urban Outfitters och Forever 21 

And some pics :D

Photobucket


Photobucket


Photobucket

The city that never sleeps

New York är klyschigt nog en av mina favoritstäder. Denna metropol är allas favorit - vare sig man är på shoppingtur, kulturresa eller bara där för att "uppleva stadspulsen". Här kommer en snabb New York-guide.

Geografi:

När man talar om New York talar man oftast och New York City (NYC) eller Manhattan. Manhattan ligget i New York State, en av USA:s 50 delstater. NYC ligger på den sydligaste spetsen av New York State, på samma breddgrad som Rom. Staden är precis som Stockholm uppbyggd på öar. NYC är uppgjort av fem områden, eller boroughs, dessa är Manhattan, Brooklyn, Queens, the Bronx och Staten Island. Manhattan är den mest urbana och vad folk ser framför sig när de hör  NY. Manhattan i sig är uppgjort av flera olika stadsdelar - Uptown, Midtown och Downtown. I Downtown har du t.ex. China town, Little Italy och Soho. Man brukar också prata om East side och West side. Om man tänker sig det som ett koordinatsystem (tråkig jämförelse, jag vet) Så är east och west x-axeln och Up, mid och downtown y-axeln. man säger till exemel, Upper East Side (läs: Gossip Girls bostadskvarter)

Shopping:

Dom här affärerna får du inte missa om du åker till New York!

Forever 21 - Svenska blogggare är ofta helt lyriska över Forever 21:s fantastiska sortiment. En blanding mellan h&m och Topshop, erbjuder Forever 21 senaste modet till billigt pris. Finns bl.a. i Soho. 

Steve Madden - Skor. Skor. Skor. Steve Madden gör helt underbara skor, speciellt klackar. Finns på Upper East Side. 

Abercrombie and Fitch - Fifth Avenue, mellan 58:e och 59:e gatan. Klassisk East Coast luxuary. Se till att spraya på dig eller din älskling ordentligt med A&F killparfym. UNDERBAR. 

Hollister - Finns runt om i staden, en billigare beach-variant av A&F. Mer prisvärt. 

Victoria's Secret - Underklädeskedjan nummer ett säljer bra BH:ar till överkomliga priser. Finns på Madison. 

American Eagle - Underbara tees och bra rea. Finns i SoHo bl.a. 

Topshop - Nyöppnat i NYC. Har inte varit där själv än men väntar bara på en ursäkt att åka dit. Underbara kläder, men något dyra. 

Urban Outfitters - Fashion Mecca. Urban Outfitters finns i Stockholm sen några år tillbaka, fast til betydligt högre priser än i NYC. Ifall du eller någon du känner ska dit - passa på!

Sightseeing:

Skippa frihetsgudinnan, och åk istället vidare med båten till Ellis Island. Mycket trevligare och perfekt för historienörden. Ellis Island var dit alla invandrare kom med båtarna. Om du har någon i släkten som har emigrerat kan du leta upp dem i registret och mot en liten summa kan du få veta i vilket skick de var när de kom, vad de hade med sig och kanske t.o.m. var de begav sig därefter. Om du är där på sommaren är det väldigt mysigt att äta lunch på kajen vid battery park. tvärs över gatan finns det en stor starbucks också där man kan läska sig med en Strawberry Frappuccino. 

Rockerfeller Center är underbart att se, speciellt på vintern då man kan åka skridskor där. Om du själv är som Bambi på hal is går det bra att stå med en varm choklad och se på också. 

Empire State Building. Om du inte har något emot att trängas med tusentals andra turister är det trevligt att åka upp och njuta av utsikten från Empire State Building. 

Central Park är Manhattans största grön område. Gå runt, njut och sitt i solen ett tag. Fortsätt gärna till härliga The Met - The Metropolitan Museum of Art. Skule det vara så att du eller den du reser med inte är speciellt konstintresserad kan man ju alltid sitta på trapporna och se Gossip Girl cool ut. Fast jag rekommenderar en visit, vem vet vilka intressen man kan upptäcka?

The Apple Store. Jag hade kunnat skriva det under shopping, men The Apple Store på fifth avenue är mer av en turistattraktion än något annat. Försök att gå dit tidigt så slipper du kön! Ifall du har barnasinnet kvar kan du också smita in på F.A.O Schwarz som ligger precis brevid, världen mest otroliga leksaksaffär. 

Mat/Dryck

Eftersom gränsen för att dricka är 21 i USA har jag inga bra partytips. Däremot så vet ajg att det finns plenty of cool stuff att upptäcka ändå...

Starbucks - need I say more?

Nobu har underbar japansk mat, men om man vill ha bord på resturangen krävs det att man bokar långt i förväg. Försök på Nobu Next Door ist., inte alls lika dyrt heller!

Cipriani Downtown är också ett billigare alternativ om man jämför med systerresturangen Harry's Bar i Venedig. 



Peace out,

K

Veckans bästa...

Låt...BoysBoysBoys med Lady Gaga (Starstrukk med 3OH!3 är också bra ;D)

Sida....Helt klart tjuvlyssnat.se 

Bok...Håller på med en del, fast bäst är nog Nybyggarna av Vilhelm Moberg. Hjärtskärande. 

Film...Var och såg I taket lyser stjärnorna. Inte lika bra som boken, fast på slutet rann det en hel del tårar ner för mina kinder.


Ett eget resminne

Jag var åtta år och skulle resa till Korfu. Det var sommar, på mig hade jag en t-shirt och en slags shortskjol som var blå med vita blommor från gap. Som vilken unge som helst tyckte jag att det var alldeles nödvändigt att ha med mig ungefär femhundratio gosedjur och lika många färgade pennor på planet, och hela packningen var utspridd runt mitt säte. Där satt jag, inbaxad bland gosedjur och lyssnade på min walkman frestyle (minns ni dem?). I allafall, någon timme gick och flygvärdinnan kom och erbjöd drickor. Ni vet när man flyger, hur om man har luckan uppfälld, att det finns en liten drickbehållare? Iallafall, jag fick en cola och bestämde mig för att ställa den där eftersom jag var mäkta imponerad över den utvecklingen i teknologin. Där satt jag i ro, tills jag bestämde mig för att jag ville rita. Utan några betänkligheter fäller jag ner luckan och...möts av en dusch av cola, över min lilla shortskjol. Vattenverket satte igång och tårarna sprutade, jag sprang in på toaletten och försökte förgäves torka med pappershandukar. Ja, så kan det gå när man inte är försiktig haha. Får rysningar bara jag tänker på det, våta kläder är det värsta jag vet. 

Res smart! (Flygplatsguiden)

Okej, så sommaren hägrar och de allra flesta av oss vill väl dra iväg på någon mysig semster. Överlevnadsguiden kommer med lite smart tips när det gäller att få det mesta för sina pengar!

Först och främst, hur får man billigast biljetter? Fastän det är mest bekvämt att flyga direkt så är det nästan alltid billigare att mellanlanda. Men hur vet man var man ska mellanlanda? Och vad ska man välja om det finns flera flygplatser? För oss klmupiga kan man ju mycket gå fel...här är några tips från coachen!

Flyg gärna till dessa...

  • Schiphol. Amsterdams flyplats erbjuder inte bara Starbucks utan också en food court som har allt från Burger King till sallader till asiatisk mat. Det finns också diverse affärer som är helt okej -väskor, IT, gadgets...Missa inte den stora chokladdisken som erbjuder sockerfri choklad! Gott och nyttigt...eller ja, inte lika onyttigt som annars i alla fall. 
  • London Gatwick. Om kosen tar dig till London, undvik att boka en resa till Heathrow. Londons största flygplats är verkligen det - enorm och som en labyrint! Flyg istället till Gatwick där du kan få dig en kaffe och sätta dig på gatwick express som tar dig till London på 30-40 minuter. Snabbt och enkelt! Om du reser från gatwick, missa inte deras steakhouse. Där kan man äta gott och efterätterna är underbara (tänk fudgeglass!). Glöm inte servetten ;P
  • Kastrup. Köpenhamns flygplats är STOR. Precis som på Heathrow kan man tappa bort sig men om man håller sig till skyltarna är det en väldigt trevlig flygplats där det finns mycket att underhålla sig med om man behöver vänta en timme eller två (läs: fem).
  • Hamburgs flygplats. Den är helt okej. Utanför passkontrollen finns en trevlig resturang där man kan få sig ett skrovmål innan flygresan. Väl innanför passkontrollen finns en del affärer och kafeer. Hamburgs flygplats är helt klart att föredra över Frankfurts...
Fast UNDVIK dom här...

  • Frankfurts flygplats. Fiiifaaaan är allt jag kan säga. Inte bara är det krångligt att ta sig igenom alla passkontroller (vad hände med tysk effektivitet?) men det är också helt dött. På vissa ställen hittar du en Relay (affär med tidningar och godis) eller ett kaffe med flottiga korvar. Ifall du gillar en stor bratwurst och långa "promenader" så är det här en flygplats för dig. Annars skulle jag försöka mellanlanda någon annanstans. 
  • Heathrow. Som sagt, en labyrint som man lätt tappar bort sig i.

Några övriga tips...

Om du som jag är lite klantig är det här en bra checklista när du ska resa.

  • Skriv en lista över allt du ska packa och stryk över det när du har packat ner det. Annars glömmer man lätt mobilladdaren eller de nya skorna eller...ja du fattar.
  • Inga vätskor i handväskanpå långflygningar. Det svider nog rejält när man ser sitt 200 kronors läppglans segla ner i papperskorgen.
  • Choklad smälter. 'Nuff said. 
  • Om du sitter på planet och har vätskor runt omkring dig, ha koll på dem! Inte så kul att anlända med en blöt fälck i grenen...

Man är knappast ensam om att behöva stavningskontroll...

Check it out:


Photobucket


Bilden är lånad av tjuvtittat.se

Naninii Theme Song ;D

Fergie är grym! Lyssna på den här låten...någon mer än jag som känner igen sig? Haha :)



Haha, tanten i bakgrunden är ju skön också...:)

Stavningskontroll?

Nu har jag äntligen skrivit klart foundationrepotaget! Glad och nöjd bestämmer jag mig då för att läsa igenom vad jag skrivit. Och vad ser man? Jo, istället för "Smashbox" har jag skrivit "Smashboc". Typiskt klumpande från min sida. Nåja, ni läsare förstår nog vad jag menar ändå, fast väl är det otroligt att vissa alltid ska klanta till det haha! 

Laterz,

K

Back to basics - sminktips

Så nu när vi kört ett rengöringsinlägg har jag tips om bra foundations, concealers och puder. Det viktigaste om du vill ha en bra täckning är att du har rengjort ansiktet ordentligt. Speciellt bra är det också om man peelar då och då eftersom vissa rengöringskrämer är väldigt uttorkande, vilket kan leda till flagor. Så alltså.

1, Rengör
2, Peela
3, Smörj in

Man behöver in peela varje gång, men en sisådär 2-3 ggr i veckan kan vara bra, beroende på din hy.

Nu är du redo för att sminka "grunden" så att säga.

Primer


Vad är en primer?

En primer är en kräm eller vätska som du applicerar efter rengöringen men innan din foundation. Vissa använder den dagligen, andra bara vid speciella tillfällen och de allra flesta aldrig. Som en som själv har haft problem med sin hy har jag testat flera olika primers. En primers funktion är att jämna ut hyns yta, ge lyster, samt göra porerna mindre synliga. Precis som med founadtions så har vissa primers också andra egenskaper, såsom att minska rödhet eller dölja rynkor. Som en ung tjej är primern huvudsakligen till för att släta ut om man har synliga porer, och ge bättre fäste åt foundationen. 

Bra primers:

Photobucket


Smashbox:

Smashbox är kung när det kommer till primers. Photofinish ger ett silkeslent resultat som jämnar ut hyn och ger en underbar lyster. Man får också ett mycket mer jämnt resultat med foundationen om man anävänder Photofinish innan. den är hyffsat dryg, fast rätt så dyr. Photofinish finns som vanlig primer, men också med färger - lavendel, grön och rosa. Lavendeln sägs vara bra för de men en gul underton i hyn, som den dämpar något. Den gröna är neutraliserar om man är lite rödlätt och den rosa kan användas om huden känns glåmig, t.ex. om man har mörka ringar under ögonen. den rosa är något dyrare än de andra, och ligger på 350 :-.

Benefit:

Benefits primer har en något rinnigare konsistens än Smashbox, och är lätt rosa färgad. Man kan nästan säga att det är något "mjölkigt" över den. Den här primern ger en väldigt fin lyster och jämnar ut hudtonen något, fast är inte lika bra som smashbox på att dölja porerna. Foundationen fäster bättre efteråt.

Face Stockholm:

En väldigt flytande och lätt primer. Den är dryg och ger ett bra underlag för en foundation då den hjälper att täcka porerna utan att det känns som den täpper till. Hyn känns silkig efteråt och den har en väldigt somrig citrusaktig känsla. Passar nu när det börjar bli varmare och kan även användas utan foundation ifall hyn känns fräsch. 

Foundation


Vad är en foundation?

En bra foundation är a och o. Till skillnad mot vad många tror så ska man inte använda foundation som "brunkräm", det ser ofta väldigt fejk ut. Försök istället att hitta en som är nära din egen hudton, ibland kan det vara bra att blanda två ifall du t.ex. är lite blekare på kinderna och kanske mörkare i pannan. Jämna då ut resultatet genom att blanda de två foundations så att det inte blir någon skarp "kant" där de möts. Sätt alltid på foundation innan din concealer. Sätter man på concealern först blir den lätt utsmetad när du smörjer in din foundation, vilket gör att den inte täcker lika bra. 

Flytande eller puderform?

Foundations finns i flytande form och i puder form. För de med fin hy i övrigt och kanske en eller två finnar kan man bara använda mineral foundation och lite concealer. Annars kan en flytande foundation vara bra eftersom den täcker brusta blodkärl m.m. bättre. 

Tips på bra foundations:

BUDGET:

Ibland kan plånboken kännas lite tung, men det betyder inte att du måste gå utan foundation. Visst, man ska satsa på kvalite men det dyra är inte alltid det bästa. Här är tre bra foundations i en budgetvänlig prisklass. 


Foundation - budget


L'Oreal Cashmere Perfect:

Den här använde jag själv väldigt länge. Den täcker bra och ger ett matt resultat, dock kan den ibland kännas något tung om man lägger på ytterligare puder. Cashmere Perfect passar dig som vill ha ett täckande matt resultat utan att lägga ner allför mycket tid eller pengar. Ett väldigt prisvärt alternativ!

Isadora Velvet Touch:

Jag får verkligen en backflash när jag tänker på den här foundationen. Jag har inte använt den på flera år men minns att den var väldigt täckande, vilket uppskattades då (kom igen, vi har alla haft en fjortisperiod!). Dock kan jag tänka mig att om man använder den något mer sparsamt (läs: inte en tub åt gången) så är det också ett bra, något billigare alternativ. Se till att skaffa rätt ton, eftersom konsistensen lätt gör att en mörkare ton ser fläckig ut. 

L'Oreal True Match:

Personligen har jag bara provat den här i butik, då den har suttit väldigt snyggt och bra. Jag har också bara hört positiva recensioner, såväl av tidningar som vänner. Finns i många färger vilket är bra då det ibland kan vara svårt att hitta rätt nyans bland de billigare foundationsen. 


LYX

Om man har råd kan det vara väldigt tacksamt att investera i en bra foundation. Ju högre upp i prisklasserna man kommer, desto mer lovar foundationen att hålla. Det är allt från ett naturligt resultat till mattare hy till en mer lyster. Det här är mina favoriter som jag har provat och troget använt i allt från ett par månader till några år. Varje foundation har en egen funktion som gör den till en självklarhet i badrumsskåpet. 



Foundation - lyx


Stila:

Denna lilla behändiga foundation fick följa med mig hem från New York när jag var där senast. Som en oljefri foundation passar den mig med blandhy eftersom den inte täpper till mina porer så mycket som andra foundations. Den ger ett väldigt naturligt men täckande resultat. Dock kan man behöva pudra lite senare på dagen då det kan bli lite väl blankt i t-zonen. 

Laura Mercier:

Det pratas mycket om hur "bra" mineralfoundations är nu på sistone. Egentligen så använder jag Bare Minerals mineralfounadtion oftast, som puder på Stila-foundationen fast om jag har en riktigt dålig dag med finnar är Laura Mercier min räddning. Bare Minerals blir gärna lite för skimrig för min smak vilket gör det svårt att lägga på för många lager. laura Mercier å andra sidan kan man dra på en hel del utan att det blir kakigt eller ser fejk ut. Den täcker finnar väldigt bra också. Det enda problemet jag har med den här foundationen är att  den trots sitt mineralinnehåll kan täppa till lite grann. Därför använder jag den mest i nödfall - typ om man ska på fest eller liknande och riktigt elaka finnar har dykt upp. Jag har i och för sig en rätt så känslig hy, och det kan bero på det. Annars en väldigt bra foundation. 

Lancome:

Den här foundationen hade jag använt troget i flera år och är fortfarande en av de allra bästa jag någonsin provat. den täcker bra men känns lätt på hyn och ger en bra balans av lyster och matthet. Den enda nackdelen är en den är lite dyr, vilket fick mig att experimentera med andra foundations. Fast om sanningen ska fram så har Lancome de allra bästa foundationens enligt mig. 

Okej, det var min foundationguide. Ifall ni har ytterligare några frågor eller egna tips, kommentera gärna inlägget!

Nothing wakes me up like a good laugh :)

Tänkte köra en "politker som klantat sig"



Osmidig var det, ja...

Okej så nu har jag suttit och tragglat med en guide för dem med dålig hy, som tipsar om lite bra rengöringsprodukter. Jag använde ett program på datorn som tillät mig att fixa bilderna som jag ville, och sen skulle jag bara köra en printscreen och ladda upp. Nå, efter ca. 20 minuter var jag klar. Resultatet blev rätt så bra. Jag gjorde en printscreen och laddade upp bilden på bloggen. Precis när jag ska publicera så inser jag att "oj...dom där röda linjerna under orden är kanske inte så snygga..." Som vanligt klantade jag till det. På bilden här under kan ni se hur det blev.



God natt på er!

K

Bilder på Kusinerna N.

Här är vi =) Det var ju ganska kallt när vi var i NY så vi hade ganska mycket ytterkläder på oss. MEN såklart skulle ve ta bilder på oss själva och började ta av oss mitt i affären. Våra kläder låg på golvet runt omkring oss. Andra kollade men förstod inte varför vi ville ta bilder på oss själva. Vissa är helt enkelt inte lika snygga :P Bilden blev i alla fall bra <3

Här är vi på Abercrombie & Fitch =) Det var ju ganska kallt när vi var i NY så vi hade ganska mycket ytterkläder på oss. MEN såklart skulle vi ta bilder på oss själva och började ta av oss mitt i affären. Våra kläder låg på golvet runt omkring oss. Andra kollade men förstod inte varför vi ville ta bilder på oss själva. Vissa är helt enkelt inte lika snygga :P Bilden blev i alla fall bra (ser ni hur vi matchar?) <3


Så. Jävla. Coolt.




Det här har allt och inget att göra med smidighet, men shit vad coolt är allt jag kan säga. Vi talar ju mest om i-landsproblem, men dom här kvinnorna visar hur man tar tag i verkliga problem, och gör så med bravur. 

Läs mer här


Oh, how the mighty have fallen...

Cruisade runt lite på youtube, och hittade det här klippet: 


Känns lite elakt att skratta åt andras olycka kanske...men i det här fallet tror jag att man kan ta det. Castro har gjort mycket värre saker i sina dagar. 

 

Det här är första avsnittet i serien om osmidiga kändisar - politiker, musiker, skådespelare. På tal om kändisar, det ryktas att Blondinbella är otrogen mot sin Nils. Men allvarligt, vem bryr sig? Blondinbella är egentligen en helt vanlig svensson + fett med cäsh på banken. Det är klart att man respekterar hennes blogg, hon är duktig på att hålla kvar sina läsare...men allvarligt talat? Blondinbella? 

 

Dela gärna med er av era egna tankar. 

 

Laterz,

 

K


Klant på jobbet

Synd att jag inte fick dom där tipsen för sisådär... när jag föddes. Som säkert många andra har gjort klantade jag mig rejält när jag praktiserade som servitris (eller som nisse rättare sagt). Det var för något år sedan men i alla fall... Jag bar en bricka med tre öl och en ramlösa. Jag skulle snitsit lyfta upp brickan och servera de fyra snygga killarna som satt några bord bort. Jag var hur stolt som helst att jag hade klarat mig ända fram till bordet och som många vet borde man inte sätta ner brickan på bordet när man serverar. Jag gjorde såklart inte det för att visa alla mina skills. Jag började med att ta bort den första ölen, sedan den andra... än så länge fungerade allt perfekt. När jag sen skulle ta bort den sista ölen blev vikten ojämn på brickan och loka flaskan föll ner i ena killens knä. Allt vatten hamnade mellan hans ben... jaaa ni vet vart... jag blev röd som en tomat och sa det berömda Nordin ordet - OJ. Jag kunde ju självklart inte hjälpa till och torka så jag stod kvar där och tittade på medan hans vänner garvade ihjäl sig. Efter ett tag kom jag på att han borde få en ny loka flaska. Jag serverade den och gick aldrig tillbaks eller ens förbi deras bord igen.

Idag har jag inte klumpat mig alls... tror jag, när man är så van med att klanta sig är det inte alltid man märker. Jag har självklart tappat massor av grejer, trampat på fötter och snubblat men kan man ens kalla det som klumpiga saker när man gör så mycket värre ibland?

Skicka in era egna upplevelser! Brukar ni eller era kompisar klanta er mycket?

xx

Tips från coachen

Okej. Så om du som jag är lite osmidig ibland vet du att vanliga, lätta saker ofta kan bli onödigt komplicerade. Här är lite tips för att göra så att livet blir något lättare, ja, något smidigare. 

Problem 1)


Du möter någon när du går, det kan vara på gatan, i skolkorridoren, eller i trappen. Båda tar ett steg åt höger, sedan ett steg åt vänster. Situationen som uppstår blir rätt så pinsam när det slutar med att man förläget springer förbi med svansen mellan benen. Känner du igen dig?

LÖSNING:


Om du hamnar i den här situationen, stanna direkt. Det vanligaste problemet är att man försöker springa förbi alldeles för snabbt i hopp om att vara smidig. Försök istället att stanna och fånga personens blick, och sedan försiktigt kliva åt sidan så att den andra har chans att väja. På det sättet undivker man den där komiska Charlie Chaplin-effekten av att hoppa från en fot till den andra. 

Problem 2)


Du måste förklara eller försvara något och "snubblar" på orden i ett försök att få det undanstökat. Tänk dig ungefär att du hittas med pojkvännens mobil i handen - och innan han hinner säga något slänger ut dig att du "bara ville se vad klockan var. Oavsett om du tjuvläste eller inte är pinsamheten ett faktum. 

LÖSNING:


Återigen, ta ett djupt andetag.  Är det så att du är oskyldig kan du lugnt forsätta med det du gör. Kolla upp och häla på pojkvännen eller vem det nu är som tittar misstänksamt på dig. Ifall du gjorde något fel kan man ju antingen erkänna - "heh, kollar bara vem som skriver till dig ;)" och småle, eller spela oberörd. Det gör du genom att lugnt lämna ifrån dig ifall du håller i något, mobil eller ett brev eller vad det nu kan vara. 

I båda fallen ska du ta det lugnt med ursäkter eller förklaringar. Låt istället personen fråga dig, t.ex., din pojkvän kanse inte alls bryr sig att du håller i hans mobil. 

Probelm 3)


Du har ramlat pladask på golvet framför en massa människor och ansiktstemperaturen har stigit några grader. Du försöker resa dig upp, men ramlar igen, och skrattsalvorna från din publik får det att tåras i ögonen. Lugn i stormen, det finns en lösning.

LÖSNING:


Om det är så att du flummade runt med dina kompisar, och sedan ramlade, är det bästa att lekfullt dra ner dom i fallet också (dock inte på ett våldsamt sätt!). Såvida du inte har gjort dig allvarligt illa är det bästa att skratta med och resa dig upp för att fortsäta med vad du gjorde innan, på så sätt avdramatiserar du händelsen. skulle det vara så att du gjort dig illa, res försiktigt på dig, och be någon om hjälp - gärna en som är snäll och lugn till sinnet. På så sätt omvandlas situationen från "kolla vad klantigt" till " stackars liten" plus att du slipper låtsas att det inte gör ont. Det bästa är alltid att inte göra något förhastat. Om du ramlar, känn efter i en sisådär tio sekunder innan du reser på dig - på så sätt minskar du risken att du tappar greppet och ramlar igen. 

Problem 4)


Olyckan har varit framme -  du har spillt ut ditt vatten över din kompis nya byxor/ spillt vin på dina föräldrars nya soffa/ tappat ut cola över din pojkväns matta. Oavsett var du är eller vems egendom du fläckat ner är det pinsamt och du känner hur det blir hett runt öronen. 

Lösning:


Först och främst - undvik att spilla genom att ha någon sånär koll på ditt glas eller din flaska. Ställ glaset aldrig för nära en bordskant och försök inte att balansera det på soffstödet. På så sätt kan man undivka en hel del med katastrofer. Tänk också på att alltid sätta på korken ordentligt. Dessa tips kanske låter uppenbara, men om man befinner sig på någon finare tillställning eller i en situation då man måste visa sig från sin bästa sida (tänk släktmiddag) är det bra att tänka till ltie extra.

MEN, ifall du redan sitter där med fanta över hela dig (eller ännu värre, någon annan) tänk då på detta. Få inte panik. Be snabbt om ursäkt ifall du spillt på någon annan och hämta servetter. Fläckarna blir alltid värre och du gnuggar pappret eller handuken över vätskan. försök istället att få bort överflödet genom att stryka pappret över fläcken i en snabb uppåt rörelse. Sedan kan du blöta servetten och hålla den emot fläcken. Är det rödvin du spillt förebygger salt att fläcken blir permanent. 


Det var allt för den här gången! 

K

Hej...

Okej så idag har jag väl klantat mig en del...kan berätta om det sen. Senare kommer också några tips på hur man kan bli mer smidig (det kommer från rätt käft, jag vet...).

Stay tuned,

K

En läsares egen upplevelse:

En trogen läsare skickade in sin egen upplevelse till bloggen!

"När jag var på väg till klassrummet i skolans korridor såg jag min kompis Karolina knyta sina skor. Glatt hälsade jag på henne, och hon vänder sig om. Då inser jag att det var någon helt annan. Förlåt viskade jag förläget och sprang snabbt in på min lektion. Senare, när jag var på väg hem ser jag två av mina kompisar sitta på en bänk. Återigen hälsar ajg med namn men inser för sent att det är två helt främmande personer. Dom tittade nedlåtande på mig och jag skyndade mig förbi. Sjukt osmidig dag". 

Glasögon rekommenderar vi på bloggen...

Kusiner på stan

Jag och min kära kusin var ute och vandrade på stan. Då vi båda är ganska flummiga börjar vi självfallet skratta åt alla möjliga saker. På Birgerjarlsgatan går det en kvinna som tycks köra kycklingdansen utan musik då hon svajande amrbågade sig fram med stora kliv. Självfallet tycker jag att det är en bra idé att härma henne efter att hon  gått förbi. Glad i hågen börjar även jag köra kycklingstuket med uppskattande skratt från kussen. Då glider det genast förbi en rätt så snygg östermalmsbrat som trots sina solbrillor tydligt himlar med ögonen åt mig. Denna pinsamthet får oss båda att skratta ännu mer vilket leder till att vi stöter till andra gångängare. Detta leder till ytterligare skrattsalvor. 

Nu känner ni ju inte oss, men ifall ni gjorde det skulle ni veta att vi inte ser så där jättesnygga ut när vi skrattar utan snarare lite mongolida. Det faktumet leder till att vi sällan skrattar sådär riktigt naturligt på allmänna platser (eller, jo, det gör vi men vi gömmer ansiktet bakom håret). Den här gången skrattade vi iallafall öppet och fritt tills kusinen, J, springer på en från hennes pappas jobb. Pinsamhetsfaktoren stiger ytterligare och det är röda i ansiktet och anfådda av skratt vi joggar längs strandvägen. 

En liten tanke...

Hej igen!

Den här bloggen, trots sin humoristiska ton, har en seriös grundtanke. Är du som jag trött på all strävan efter att vara perfekt? De flesta bloggar idag drivs av blondiner med plastnaglar som tjatar om sina ilandsproblem och tipsar om var du kan fixa den bästa fejkbrännan. Någonstans blir det så overkligt, deras liv ter sig som en revy. 

Vi skriver om hur det är att växa upp och inte vara så himla finslipade. Visst, man kan lära sig att marknadsföra sig själv - att vara sin egen bästa produkt. Vi är inga produkter. Det här är äkta vara - inget skitsnack, inga ursäkter. Ren underhållning. 

Enjoy!

Kusinerna Klump

Jaaa... ni har ju hört om min kusins klumpiga dag och nu undrar ni säkert hur min var? Joo jag som är den "mindre" klumpiga (haha det är faktiskt sant) har inte råkat ut för lika mycket.
Jag vaknade upp och tänkte att idag ska jag vara snabb och göra mig iordning på en kvart. Så smidig som jag är så tänkte jag hur smart jag är för jag hade 45 min att kolla på tv. När dom 45 min hade gott tänkte jag att jag kunde sitta kvar lite till och när jag väll kom upp behövde jag självklart gå in på facebook (duuuh!!). När det var dags att gå satt jag fortfarande kvar vid datorn....
Men vi kom i alla fall iväg till slut. När vi senare skulle gå in på wayne's för att ta något beställde kussen någon äcklig smoothie som inte hade några riktiga bär i sig och jag fick en bagel som hade mer frön än bröd i sig. OCH dessutom behövde man bre den själv med creame cheese. Nej, om man vill ha lyx får man gå till espresso house!!. När jag insåg att bageln inte alls var god ville jag ändå ha oliverna som jag hade satt på den. Gissa hur kladdig klumedunsen själv blev...

See ya soon <3

If you fail to prepare, you prepare to fail...

 
09:45 - Vaknar, mobilen vibrerar och ringer som f*n - f¨r tag i den utan att öppna ögonen, ska stänga av alarmet...och tappar den så att den studsar iväg. Är tvungen att gnugga sömnen ur ögonen och ge mig upp. najs.

10:00 - ska iväg på bio med kusinerna senare, tror mig ha tid för en joggingrunda. Klär på mig och åker ner med hissen. Så fort jag slår upp hissdörren möts jag av kusinerna. Upp igen och byta om.

11:30 - Ska hämta upp biljetterna på SF bio, tycker att det är smart att hämta dem tidigt och sen äta lunch eftersom bion inte börjar förens 12:30. Möts av en lapp som läser: ÖPPNAR kl. 12:00...so much for planning

11:50 - Köpper en smoothie inne på Wayne's. Tar en slurk och inser att den smakar gammal yoghurt. Klagar till min kära kusin, vänder mig om och inser att kassörskan står och blänger på mig surt. SMIDIGT.

12:10 - Äntligen inne på bion och väntar på att bli insläppt till salongen. Lutar mig mot vad jag tror är en pelare. "Pelaren" börjar glida iväg. Jag har lutat mig mot en pappannons. Möts av kusinernas garv.

That's it for now lovlies :)

Hej hej hej

Hej våra små får! 

I den här bloggen skriver vi om hur det är att leva som totalt osmidig - den som alltid har spenat mellan tänderna och lutar sig mot obefintiliga pelare. Är ni också klumpiga? Skicka in era egna upplevelser till oss så publiceras de i bloggen. Varje vecka kan ni också rösta på veckans klumpighet, dessa belönas med ett eget inlägg! (Vi är inte Blondinbella). 

Puss och kram ulltottar små!

Ze bloggerz. 

RSS 2.0