På tal om flygning...

Som en del av reseguiden, ska jag nu bara göra ett snabbt inlägg om långtidsflygningar.

Underhållning

Din iPod är din bästa vän. Inte bara stänger den ut jobbiga ljud, utan du kan lugnt drömma dig bort till sandstränderna eller skyskraporna eller var du nu är på väg. Tidningar är kul till en början...se till att ta med dig en penna eller fråga om en på planet så kan du göra korsordet eller sodukun. Oftast finns det någon typ av underhållning ombord. Flyger du SAS kan du hitta den här.  Får du riktigt tråkigt, ta med dig en kortlek eller ett minifia. Det kan liva upp. Annars är böcker nog det allra bästa alternativet. Mer tips om bra böcker får ni imorgon!

Mat/Dryck

Maten på flygplanet brukar sällan att vara bra. När ni väl kommer till flygplatsen, köp med er lite grönt såsom äpplen, tuggummi för att jämna ut trycket och eget vatten. Oftast är vanligt flaskvatten bättre än det man får på flyget. Tänk också på att maten man får på planet oftast är väldigt kaloririk. Efter en eller två kroissanter kan du vara uppe i 400-1000 kalorier! Ät därför gärna innan du flyger och håll dig sedan till frukt och nötter på planet. Om du får en blodsockersvacka är det bra om man har något sött med sig också, med det brukar endast bli aktuellt om du flyger över 8 timmar eller inte har ätit ordentligt innan. Drick mycket vatten! Kroppen blir uttorkad av att flyga.

Sova

Som sagt, här är iPoden guld. Ladda på lite soft musik, allt från Beethoven till Katie Melua och dröm dig bort. Tänk på att ta av dig skorna, fötterna svullnar ofta när man flyger. Mjuka strumpor är att rekommendera. Flygkuddar är sällan bekväma - skippa dom. Tänk också på att de bästa platserna sällan är i början av planet, oftast är det färre folk längre bak vilket gör att du får mer utrymme. Det är skönt när ma ska sova. Dom bästa platserna hittar du på seatguru.com  

God natt!

K

Kommentarer
Postat av: KAJSAs.

svar: okej, jag kollar :)

2009-04-17 @ 11:08:26
URL: http://ksundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0